Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μονη Οσιου Δαυιδ Ευβοια Ηγουμενοσ : ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ : Βρείτε μοναστηριακά προϊόντα, στείλτε ονόματα προς ιερά μονή αγίου ραφαήλ μυτιλήνης.

Μονη Οσιου Δαυιδ Ευβοια Ηγουμενοσ : ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ : Βρείτε μοναστηριακά προϊόντα, στείλτε ονόματα προς ιερά μονή αγίου ραφαήλ μυτιλήνης.. Просмотров трансляция закончилась 2 дня назад. Ο μακαριστός γέροντας παΐσιος, ο οποίος μας παρέδωσε αυτόν τον κατάλογο, έλεγε για τους ψαλμούς Βρείτε μοναστηριακά προϊόντα, στείλτε ονόματα προς ιερά μονή αγίου ραφαήλ μυτιλήνης. Ὁ θεός ἀγάπη ἐστί, καί ὁ μένων ἐν τῆ ἀγάπη ἐν τῶ θεῶ μένει καί ὁ θεός ἐν αὐτῷ. Ο όσιος εξηγεί σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται να διαβάζεται ο κάθε ψαλμός.

Αριστερά η θαυματουργή εικόνα της παναγίας. Έχει δοθεί ανάλογη εντολή προληπτικής εκκένωσης για συνολικά 12 οικισμούς: Νωρίς το μεσημέρι εκκενώθηκαν οι περιοχές ροβιές, δρυμώνας και η ιερά. Ειδικά μετά το τέλος της επίγειας πορείας, του για πολλά χρόνια χαρισματικού ηγουμένου της, γέροντος ιακώβου (τσαλίκη), ο τάφος του οποίου σήμερα βρίσκεται έξω από το καθολικό της μονής. Σε ηλικία 32 ετών ο ιάκωβος γίνεται δόκιμος μοναχός και στις 19 δεκεμβρίου 1952 στην χαλκίδα ο μητροπολίτης γρηγόριος τον χειροτόνησε ιερέα.

Δοξολογική σύναξη για την αγιοκατάταξη του Γέροντος ...
Δοξολογική σύναξη για την αγιοκατάταξη του Γέροντος ... from orthodoxia.info
Πολλοί χριστιανοί από όλη την ελλάδα, επισκέπτονται τή μονή γιά να προσκυνήσουν τά άγια λείψανα πολλών αγίων και φυσικά του ιδρυτού της οσίου δαυΐδ του γέροντος. Просмотров трансляция закончилась 2 дня назад. (10.11 χλμ) κέντρο ιππασίας τάσσο & κρις. Εἴ τις ὑπακούει τῶ θεῶ ὁ θεός. Οσιοσ δαυιδ ο εν ευβοια. Οι φλόγες συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό την καταστροφική τους πορεία στη βόρεια εύβοια. Είχε προηγηθεί οδηγία στους κατοίκους του οικισμού, καθώς και σε αυτόν του παλαιοχωρίου, να εκκενώσουν προς αιδηψό. Πασίγνωστη στην εύβοια, αλλά και στο πανελλήνιο είναι η ιερά μονή του οσίου δαυίδ του γέροντος.

«αυτοί είναι οι άγγελοι και σκουπίζουν τους δρόμους για να περάσει η ψυχή.

Εἴ τις ὑπακούει τῶ θεῶ ὁ θεός. See more of οσιοσ δαυιδ ο εν ευβοια on facebook. Οι φλόγες συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό την καταστροφική τους πορεία στη βόρεια εύβοια. Μονές όσιου παταπίου, προφήτη ηλία & τιμίου σταυρού. Ίδρυσε το φημισμένο μοναστήρι του, που φέρει το όνομά του από το 1540, πάνω στα ερείπια προϋπάρχοντος ναού, τον. Δύσκολες ώρες βιώνει η εύβοια καθώς η μεγάλη φωτιά που κατακαίει την περιοχή λίμνη, είναι σε εξέλιξη με αμείωτη ένταση. Εκοιμηθη ο ηγουμενοσ τησ ι.μ.οσιου δαυιδ, αρχιμανδριτησ κυριλλοσ γεραντωνησ. Βρείτε μοναστηριακά προϊόντα, στείλτε ονόματα προς ιερά μονή αγίου ραφαήλ μυτιλήνης. Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έλαβε η φωτιά στην εύβοια, η οποία πλησιάζει απειλητικά το μοναστήρι. Πολλοί χριστιανοί από όλη την ελλάδα, επισκέπτονται τή μονή γιά να προσκυνήσουν τά άγια λείψανα πολλών αγίων και φυσικά του ιδρυτού της οσίου δαυΐδ του γέροντος. Ο όσιος εξηγεί σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται να διαβάζεται ο κάθε ψαλμός. Ἑσπερινὸς ἁγίου ἰακώβου τοῦ ἐν εὐβοίᾳ ἀπὸ τὴν ἱερὰ μονὴ ὁσίου δαυίδ β. Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έλαβε η φωτιά στην εύβοια, η οποία πλησιάζει απειλητικά το μοναστήρι.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη στο μοναστήρι του οσίου δαυίδ, στον δρυμώνα, το οποίο έχει κυκλωθεί από τις φλόγες που απέχουν λιγότερο από 400 μέτρα. \ «ὁ θεῖος ἰωάννης ὁ ρῶσσος πρό ὀλίγων ἡμερῶν εἶχε πεῖ ὅτι «νομίζουν απεδήμησεν εις κύριον στις 31/03/2012 ο ηγούμενος της ιεράς μονής του οσίου δαυίδ ευβοίας,γέροντας κύριλλος. Βρείτε μοναστηριακά προϊόντα, στείλτε ονόματα προς ιερά μονή αγίου ραφαήλ μυτιλήνης. Δύο πατέρες μαζί με άνδρες της πυροσβεστικής , παρέμειναν στο μοναστήρι,ενώ ο γέροντας με τους υπόλοιπους. Γεννηθηκε στις 5 νοεμβρίου 1920 στο λιβίσιο της μικράς ασίας.

Ι.Ν ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΣΒΙΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ: ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ...
Ι.Ν ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΣΒΙΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ: ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ... from 2.bp.blogspot.com
Εξερευνήστε τα μοναστήρια και τις εκκλησίες βυζαντινής περιόδου που βρίσκονται διάσπαρτα στην βόρεια εύβοια. Ὁ θεός ἀγάπη ἐστί, καί ὁ μένων ἐν τῆ ἀγάπη ἐν τῶ θεῶ μένει καί ὁ θεός ἐν αὐτῷ. Πασίγνωστη στην εύβοια, αλλά και στο πανελλήνιο είναι η ιερά μονή του οσίου δαυίδ του γέροντος. Οσιοσ δαυιδ ο εν ευβοια. \ «ὁ θεῖος ἰωάννης ὁ ρῶσσος πρό ὀλίγων ἡμερῶν εἶχε πεῖ ὅτι «νομίζουν απεδήμησεν εις κύριον στις 31/03/2012 ο ηγούμενος της ιεράς μονής του οσίου δαυίδ ευβοίας,γέροντας κύριλλος. Ειδικά μετά το τέλος της επίγειας πορείας, του για πολλά χρόνια χαρισματικού ηγουμένου της, γέροντος ιακώβου (τσαλίκη), ο τάφος του οποίου σήμερα βρίσκεται έξω από το καθολικό της μονής. Upload, livestream, and create your own videos, all in hd. Η κατάσταση είναι κρίσιμη στο μοναστήρι του οσίου δαυίδ, στον δρυμώνα, το οποίο έχει κυκλωθεί από τις φλόγες που απέχουν λιγότερο από 400 μέτρα.

Στο ναό της ιεράς μονής οσίου δαυΐδ.

Βρείτε μοναστηριακά προϊόντα, στείλτε ονόματα προς ιερά μονή αγίου ραφαήλ μυτιλήνης. \ «ὁ θεῖος ἰωάννης ὁ ρῶσσος πρό ὀλίγων ἡμερῶν εἶχε πεῖ ὅτι «νομίζουν απεδήμησεν εις κύριον στις 31/03/2012 ο ηγούμενος της ιεράς μονής του οσίου δαυίδ ευβοίας,γέροντας κύριλλος. «τα ανοιγμένα είναι οι καθαρές ψυχές των χριστιανών, τα μισανοιγμένα όχι και τόσο καθαρές και τα κλειστά οι άπιστες». Πασίγνωστη στην εύβοια, αλλά και στο πανελλήνιο είναι η ιερά μονή του οσίου δαυίδ του γέροντος. Δαυίδ ευβοίας ιερά μονή παμμεγίστων ταξιαρχών πηλίου ιερά μονή παναγίας προυσιώτισσας όσιος γεννάδιος όσιος γεράσιμος ο ιορδανίτης όσιος δαυίδ όσιος εφραίμ κατουνακιώτης όσιος ιερώνυμος σιμωνοπετρίτης όσιος ιωσήφ ησυχαστής όσιος νικηφόρος ο λεπρός. Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έλαβε η φωτιά στην εύβοια, η οποία πλησιάζει απειλητικά το μοναστήρι. «μας έχουν πνίξει οι καπνοί, δεν μπορούμε να δούμε» δήλωσε ο ηγούμενος. Ειδικά μετά το τέλος της επίγειας πορείας, του για πολλά χρόνια χαρισματικού ηγουμένου της, γέροντος ιακώβου (τσαλίκη), ο τάφος του οποίου σήμερα βρίσκεται έξω από το καθολικό της μονής. Νωρίς το μεσημέρι εκκενώθηκαν οι περιοχές ροβιές, δρυμώνας και η ιερά. Ἑσπερινὸς ἁγίου ἰακώβου τοῦ ἐν εὐβοίᾳ ἀπὸ τὴν ἱερὰ μονὴ ὁσίου δαυίδ β. Συνέντευξη μέ τόν μακαριστό γέροντα π.ἰάκωβο τσαλίκη, προηγούμενο τῆς ἱερᾶς μονῆς ὁσίου δαυίδ εὐβοίας. Μονές αγίου νεκταρίου & αγίου μηνά. «αυτοί είναι οι άγγελοι και σκουπίζουν τους δρόμους για να περάσει η ψυχή.

Εκοιμηθη ο ηγουμενοσ τησ ι.μ.οσιου δαυιδ, αρχιμανδριτησ κυριλλοσ γεραντωνησ. Οι προσκυνητές που ήταν στην μονή έχουν απομακρυνθεί σε ασφαλές εδαφος. Νωρίτερα εκκενώθηκε η μονή του οσίου δαυίδ. Άγιος ιωάννης ρώσος & μονή οσίου δαυίδ. Απέχει 16 χιλιόμετρα απο τις ροβιές και 22 χιλιόμετρα απο τη λίμνη.

Ι.Ν ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΣΒΙΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ: ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ...
Ι.Ν ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΣΒΙΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ: ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ... from 3.bp.blogspot.com
Αριστερά η θαυματουργή εικόνα της παναγίας. Καλοσωρίσατε στην ιερά μονή του αγίου ραφαήλ, νικολάου & ειρήνης στη μυτιλήνη. Οι φλόγες συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό την καταστροφική τους πορεία στη βόρεια εύβοια. Εκοιμηθη ο ηγουμενοσ τησ ι.μ.οσιου δαυιδ, αρχιμανδριτησ κυριλλοσ γεραντωνησ. (10.11 χλμ) κέντρο ιππασίας τάσσο & κρις. Είναι κτισμένη σε υψόμετρο 502 μέτρων, στις πλαγιές του βουνού καβαλάρης. Πασίγνωστη στην εύβοια, αλλά και στο πανελλήνιο είναι η ιερά μονή του οσίου δαυίδ του γέροντος. Η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση 500 μ.από το μοναστήρι του οσίου δαυίδ.

Ἑσπερινὸς ἁγίου ἰακώβου τοῦ ἐν εὐβοίᾳ ἀπὸ τὴν ἱερὰ μονὴ ὁσίου δαυίδ β.

Οσιοσ δαυιδ ο εν ευβοια. Οι φλόγες συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό την καταστροφική τους πορεία στη βόρεια εύβοια. Είχε προηγηθεί οδηγία στους κατοίκους του οικισμού, καθώς και σε αυτόν του παλαιοχωρίου, να εκκενώσουν προς αιδηψό. Καλοσωρίσατε στην ιερά μονή του αγίου ραφαήλ, νικολάου & ειρήνης στη μυτιλήνη. Άγιος ιωάννης ρώσος, παναγία ντινιούς, μονή όσιου δαυίδ, μονή αγίου νικολάου γαλατάκι, μονή αγίου γεωργίου ηλιών, μονή οσίας ειρήνης. Η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση 500 μ.από το μοναστήρι του οσίου δαυίδ. Ο γέροντας κύριλλος γεννήθηκε στον κρυονερίτη της βορείου ευβοίας το 1938 και από την μικρή του ηλικία γαλουχήθηκε με τα νάματα της ορθοδόξου πίστεως. Ο όσιος ιάκωβος έζησε επί σαράντα ολόκληρα χρόνια στην ιερά μονή του οσίου δαυίδ. Απέχει 16 χιλιόμετρα απο τις ροβιές και 22 χιλιόμετρα απο τη λίμνη. Ίδρυσε το φημισμένο μοναστήρι του, που φέρει το όνομά του από το 1540, πάνω στα ερείπια προϋπάρχοντος ναού, τον. Ο μακαριστός γέροντας παΐσιος, ο οποίος μας παρέδωσε αυτόν τον κατάλογο, έλεγε για τους ψαλμούς 48:18 πολύ σημαντικό αρχειακό υλικό με τον γέροντα ιάκωβο στη μονή του οσίου δαυΐδ στην εύβοια. Μονές όσιου παταπίου, προφήτη ηλία & τιμίου σταυρού.

Νωρίς το μεσημέρι εκκενώθηκαν οι περιοχές ροβιές, δρυμώνας και η ιερά μονη οσιου δαυιδ. Βρείτε μοναστηριακά προϊόντα, στείλτε ονόματα προς ιερά μονή αγίου ραφαήλ μυτιλήνης.